The Selfmade Man

‘Ondernemen’ is een breed begrip. Hoewel ik en vele anderen meteen denken aan het runnen van een eigen bedrijf zijn er meer vormen dan louter ‘zakelijk’ ondernemen. Dat dachten ook de organisatoren van het seminiar The SelfMade Man. Vandaar dat ik genodigd werd om te spreken over mijn onderneming; 7000 kilometer op een oude crossmotor.

Om het nuttige met het aangename te verenigen leg ik tijdens mijn presentatie dwarsverbanden tussen zakelijk en avontuurlijk ondernemen. Beide vereisen immers de aanwijzigheid van enkele randvoorwaarden om de onderneming te laten slagen. Zo begin je niks zonder een gemotiveerde groep mensen om je heen, is een helder doel cruciaal maar moet je niet schromen de weg naar dit doel continu aan te passen, of misschien wel het belangrijkst; geduld is de sleutel tot succes.

Terugkijkend op het seminar denk ik dat het een geslaagde middag was. Uiteraard vind ik het heerlijk te kunnen vertellen over de beleefde avonturen, helemaal als dit ook nog een educatief doel dient. Leuk om te doen, zeker voor herhaling vatbaar!

Selfmade man

Spreken op seminar ‘the Selfmade Man’