XL tank en tandwielen besteld

De huidige tank heeft een inhoud van zo’n 12 liter, goed voor een bereik van ongeveer 200 kilometer. Dit is natuurlijk weinig ideaal; al voor de grens met BelgiĆ« sta ik weer bij de pomp om af te vullen.. Via Marktplaats een tank van 22 liter gekocht. Kan ik toch weer zo’n 160 kilometer extra rijden.

Verder zijn de tandwielen die nu op de motor zitten nodig aan vervanging toe. Tezamen met wat reservekabels en een ketting heb ik een tandwielset op de kop weten te tikken. Het oorspronkelijke achtertandwiel van 50 tanden is weinig geschikt voor de weg – geeft immers een lage topsnelheid. Aangezien de eerste paar dagen van de challenge vooral snelweg zullen zien heb ik een wat kleiner tandwiel genomen. Dit rijdt wat comfortabeler. Eenmaal in de Sahara zal ik de verhouding weer aanpassen voor extra trekkracht :)

Hoop dat de spullen snel binnen zijn zodat ik weer lekker verder kan met sleutelen!