Dakar in zicht!

Na een lange tijd in Marokko en West-Sahara zijn we aangekomen in Mauritanië. De grensovergang verliep nogal traag, maar ik vermoed dat het voor Afrikaanse begrippen wel meeviel. De weg naar de grens was wel slopend; een paar uur non-stop op hoge snelheid rijden was too much voor mijn motortje.. Aantal keer moeten stoppen om het blok te laten koelen maar desalniettemin bleef het drama. Uiteindelijk dus ook duwend de grens over, wat op zich ook wel zijn charmes heeft.

In Mauritanië werden we al opgewacht door de legerescorte welke standaard met groepen groter dan drie personen wordt meegestuurd. Door hun paramilitaire uiterlijk, inclusief Ray Ban zonnebrillen, had dit een redelijk angstaanjagend effect. Echter waren het hele aardige gasten die de motor erg mooi vonden. Ze sprongen ook snel uit de achterkant van hun pick-up om te duwen toen ik een keertje vast kwam te zitten in het stuifzand. Vastzitten kwam nog wel eens voor, helemaal omdat we in een gigantische zandstorm terecht kwamen. Middenin de woestijn stak de wind op en binnen mum van tijd was het zicht nog maar enkele meters. Aantal keer zat van alle teams driekwart vast en koste het veel tijd weer verder te trekken. Uiteindelijk maar tussen een aantal duintjes kamp opgeslagen. Het menu: kamelenvlees. Beetje taai maar wel lekker.

Volgende dag was het weer stukken beter en hebben we een mooie rit door woestijn en duinen gemaakt. Soms kwamen we op uitgestrekte vlaktes en kon het gas lekker open. Nu gebeurde dat bij mij sowieso continu omdat door zand in de gasschuif en/of gaskabel gedoseerd gas geven onmogelijk was. Het was redelijk binair: open of dicht. Uiteindelijk was dit probleem opeens voorbij, zandkorreltje weg blijkbaar. Eind van de middag een echt prachtige rit over het strand gemaakt. 30 kilometer over een compleet verlaten strand, een ongeloofelijke ervaring.

Vandaag een kort ritje gemaakt en aangekomen op een camping aan de ruige zee. Uiteaard wel even gezwommen, lekker verfrissend na al die dagen in het zand. Nu even ontspannen met een koude Fanta onder de parasol. Morgen richting Senegal. Dakar komt in zicht!

9 reacties op “Dakar in zicht!

 1. Kan me voorstellen na al dat zandhappen dat een verfrissende duik dan wel erg goed uitkomt. Eén voordeel heb je daar wel, kan je eindelijk eens je gas echt voluit gooien, wat hier in Nederland natuurlijk echt onmogelijk is.
  Succes!

 2. Hallo justian zo te zien ga je gewoon een super prestatie neerzetten , klasse hoor en dat met een motor van 500,- euro .
  Nu weet je zeker dat Honda een goed merk is haha.
  Nog veel plezier de eindstreep is in zicht.

 3. Hopelijk houd je van al het duwen geen kapotte rug over. Maar we schreven eerder: “De laatste loodjes……..”. En dan heerlijk een tijdje nagenieten. Je hebt het al met al dan toch voor elkaar gekregen. Dat laatste stuk gaat je vast en zeker ook nog wel lukken. Proficiat!

 4. Hoi Justian,
  Mooi verhaal en leuk je te volgen. Herkennen wel wat van de verhalen van broer Arthur die vorig jaar de challenge heeft gereden. Succes nog!

 5. Wat heb jij inmiddels een afstand afgelegd zeg! Prachtig om te lezen. Doen jullie er minder lang over dan gedacht?
  Wat maak jij aparte dingen mee onderweg. Om nooit meer te vergeten, een ervaring voor het leven! Succes met het afleggen van het laatste stuk.
  Een goede aankomst toegewenst!
  Rieteke

 6. Nou Justian de uitdaging is bijna volbracht.Wat een geweldig avontuur was dit voor jullie allemaal.Spannend en leuk om iedere dag het verloop van de reis te lezen.Succes met het laatste traject en goede aankomst!

Reacties zijn gesloten.