Countdown started: 10 days left

Zaterdag 1 februari gaat het gebeuren! Dan vertrekken we met een 18-tal teams richting Dakar. Al met al nog minder dan twee weken resterend. Eind september 2013 is het plan geboren om aan de Challenge mee te gaan doen en toentertijd had ik het idee nog jaren van de start verwijderd te zijn. Hoe anders is dat gevoel nu.. Afgelopen week begaf mijn kilometerteller het. Een klein ongemak zou je denken, echter is kennis over de afgelegde afstand in verband met het ‘brandstofmanagement’ redelijk cruciaal. Ik vermoedde dat de kabel wederom gebroken was – deze had ik na aanschaf van de XR600 al eens moeten vervangen. Echter bleek de kabel nog intact en zat het probleem elders. Met de accuboor vervolgens de tellerunit aan het stuur getest; deze werkte ook nog naar behoren. Conclusie; het probleem bevindt zich ergens in het wiel en waarschijnlijk is de aandrijver de veroorzaker. Deze bleek inderdaad niet meer te functioneren. Helaas kost dit kleine onderdeel zo’n 90 euro – geld wat ik liever aan benzine besteed. De aandrijver is niet demontabel maar na wat zoeken op internet kwam ik toch achter een manier om het geblokkeerde tandwieltje voor een poetsbeurtje te kunnen verwijderen. Na wat gesleuteld is het gelukt de boosdoener te pakken te krijgen. Schoongemaakt, teruggezet, hier en daar nog wat afstellen et voila, het geheel werkte weer. Missie geslaagd.

Aandrijver

De aandrijver voor en na de poetsbeurt.

Naar behoren werkende onderdelen zijn cruciaal om Dakar te kunnen bereiken, vandaar dat ik perse nieuwe banden wil hebben. We weten allemaal dat banden het enige contact met het wegdek vormen en zonder goed contact kunnen er gekke dingen gebeuren. Continental wilde graag aan mijn avontuur bijdragen en heeft een set nieuwe buitenbanden en twee sets binnenbanden gesponsord! Mijn voorkeur ging uit naar TKC80 banden aangezien deze geschikt zijn voor zowel de weg als onverhard terrein. We gaan tijdens de Challenge allerlei verschillende ondergronden berijden en bandjes die het overal goed op doen zijn zeer welkom. De reserve-binnenbanden hoop ik niet nodig te hebben maar voor de zekerheid heb ik deze graag bij me. Hartelijk dank Continental voor deze bijdrage!

Het weer kan begin februari alle kanten op en met een beetje pech ligt de temperatuur rond het vriespunt – of erger, eronder. Koude handen zijn niet alleen heel vervelend maar ook gevaarlijk aangezien dit de reactietijd negatief be├»nvloed. Gelukkig weet moeder raad en heeft ze onder toeziend oog van Jeannet de productie van een aantal stuurmoffen op zich genomen. Goed, esthetisch gezien is het niet echt een stoere toevoeging aan de motor maar functionaliteit heeft in dit geval voorrang. Tijdens een testrondje kon ik zonder handschoenen over de snelweg rijden. Geen slechte prestatie medio januari. Bedankt ma en Jeannet, laat de kou maar komen!

Stuurmoffen

Warme handjes dankzij de stuurmoffen!

Het testen van mijn GoPro camera van V-Nix is in volle gang. De eerste beelden zijn veelbelovend en ik kan niet wachten filmpjes te maken in het ruige terrein. De hoge kwaliteit opnames vreten helaas geheugen en zodoende begon de zoektocht naar extra micro sd-kaartjes. Na een mail naar SD-Kaart.nl kwam zeer snel de reactie dat zij wel wat kaartjes wilden sponsoren. Zeer fijn want ik wil niet het risico lopen net dat ene gave shot te missen doordat ik geen geheugen heb! Ook Bigdennis.com doet een duit in het zakje en komt mij tegemoet in extra gigabytes. Hoe meer kaartjes, hoe beter! Overwegend gaat na terugkomst van de beelden een mooi vakantiefilmpje maken. Is weer eens wat anders dan een fotoboek :)

Langzamerhand begint het lijstje met benodigdheden te slinken. Desalniettemin zijn bijdragen zeer gewenst. Blij verrast was ik met de reactie van oud-huisbaas Michel die namens zijn bedrijf Draaijer Engineering een leuke donatie heeft gedaan. Als tegenprestatie wordt een avondje met-een-biertje-erbij-sterke-verhalen-vertellen verlangd maar ach, daarin kan ik wel voorzien. Wie weet wat voor plannen er dan weer ontstaan. Next stop: Tamale wellicht?

Ik houd jullie op de hoogte!

3 reacties op “Countdown started: 10 days left

  1. Het begint voor ons ook spannend te worden , moeten we er straks twee missen die onderweg zijn , alvast veel plezier en hou het warm. :<)

Reacties zijn gesloten.