Bandje wisselen

De laatste voorbereidingen zijn in volle gang. Uiteraard zit vervolgens alles tegen maar tikt de tijd gestaag door. Met nog een paar dagen te gaan had ik gehoopt alles ingepakt te hebben en met volle bepakking testritjes te kunnen maken maar zover is het helaas nog niet.. Maandag dacht ik in een uurtje mijn nieuwe Continentalbandjes er wel even op te gooien. Dit valt echt vies tegen als je dit zelf nog nooit gedaan hebt. Natuurlijk zijn er allemaal foefjes en trucjes maar helaas kende ik die niet en kostte het me uren om überhaupt de oude band eraf te krijgen.. Na bij het lokale garagebedrijf van mededeelnemer Edwin advies te hebben ingewonnen was het binnen een paar minuten gepiept. Het erop leggen van de nieuwe band bleek echter een evengrote opgave maar gelukkig bood vriend Peter hulp en lag het nieuwe bandje er dan eindelijk om. De tweede band wisselen was binnen no-time gedaan nu ik eenmaal doorhad hoe het moest. Een zeer steile leercurve dus. Een goede ervaring en vaardigheid rijker, hoewel ik er onderweg geen aanspraak op hoop te hoeven maken. Nou wil ik een kleine kanttekening plaatsen: team 4 linker handen heeft een week voor vertrek moeten besluiten met een andere auto te gaan rijden. Daarbij vergeleken verbleekt het gemier met mijn bandjes. Respect voor deze jongens die nu alles op alles zetten om zaterdag met een Sahara-waardig voertuig aan de start te verschijnen.

IMG_0122a

Na heel wat geploeter lag het nieuwe bandje er dan eindelijk om..

Om voldoende media-aandacht hoef ik me geen zorgen te maken. Vorige week werd ik door een journalist van het AD Utrechts Nieuwsblad benaderd met de vraag of men een stukje over mij mocht schrijven. Uiteraard geen probleem. Tussendoor werd ook nog even een leuke foto gemaakt nom het geheel wat aan te kleden. Dinsdag stond het artikel in de krant, echt leuk om jezelf daarin terug te zien. Die middag werd ik echter ook gebeld door een dame van De Gelderlander met wederom de vraag of ze er wat over mochten schrijven. De volgende dag kon ik dus weer genieten van een artikel geheel aan mij gewijd.

Langzaam begint het lijstje met benodigdheden te slinken. Nog redelijk bovenaan stond een batterijlader met 12V aansluiting om de batterijen van mijn portofoon op te kunnen laden. Dankzij mijn lieve oud-collega’s van TenderCoach kan ik ook dat item afstrepen. Bedankt!

Batterijlader

Cadeautje van de oud-college’s

4 reacties op “Bandje wisselen

  1. Mooi blog kerel, laatste loodjes nu! Erg leuk om te zien van de berichten in de krant, uiteraard heb ik daar even een tweet over geschreven. Zaterdag kan ik er niet bij zijn, dus nogmaals een behouden start en uiteraard een fantastische reis gewenst . We blijven je volgen!

    • Heel veel geluk en een fijne reis! We zullen je volgen en kunnen we zien of je de stukken heel houdt. Good luck!
      Oma en Opa.

  2. ff de bandenpiemeltjes eraf rijden….gaat je wel lukken de komende 8400km !
    Succes

Reacties zijn gesloten.